Zvicra merr vendimin befaѕues, Ja çka do ndodh me ata që ishin në pushime në atdhe

Zvicra merr vendimin befaѕues, Ja cka do ndodh me ata që ishin në pushime në atdhe. Një pjesë e madhe e infek sioneve të reja në Zvicër mund të gjurmoheen tek udhëtarët e kthyer. Në kantonin e Cyrihut, ata aktualisht përbëjnë rreth një të tretën e të gjitha infe ksioneve të reja.

Kjo për shkak se shumë shqiptarë nga Kosova e përdorën këtë verë për të i vizituar më në fund miqtë dhe familjen përsëri. Në udhëtimin e tyre të kthimit, disa prej tyre e sjellin vir-usin në Zvicër.

Një arsye për këtë ka të ngjarë të jetë shkalla eulet e vak sinimit në Ballkan Më pak se dhjetë përqind e popullsisë vaks inohen dyfish.

Në kantonin e Cyrihut, numri i rasteve është ulur në një nivel të shtuaar, Mesatarisht rreth 140 njerëz infe ktohen çdo ditë. Është veçanërisht e përhapur tek njerëzit nën 40 vjeç mesatarja është 29 vjet.